Pelletkachels

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachels is gemaakt van samengeperst houtafval van zagerijen. Deze kachels zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal. Pelletkachels zorgen voor een flinke besparing op uw stookkosten.  Dit houdt in dat er bij de verbranding van pellets evenveel CO2 vrijkomt bij de verbranding in pelletkachels als wanneer het hout in de natuur vergaan zou zijn. Dit wordt ook wel CO2-neutraal genoemd.

 

Pelletkachels verdienen zichzelf terug

Een simpele rekensom leert dat palletkachels zich gemiddeld binnen vier à vijf jaar terugverdiend hebben. Pelletkachels leveren een dusdanige besparing op op het gebied van gas- en stroomverbruik dat de aanschafkosten er binnen deze periode zo uit zijn.

Daarnaast zijn de palletkachels gemakkelijk te onderhouden en is er ook geen omvangrijke verbouwing nodig bij de plaatsing. Veelal volstaat een gat in de muur om de rookafvoerpijp van de palletkachels naar buiten te leiden.

 

Om de luchtvochtigheid op peil te houden hebben verscheidene palletkachels een waterreservoir om water te verdampen. Door hier een parfum aan toe te voegen is het mogelijk om bijvoorbeeld een heerlijke dennengeur door uw woonkamer te verspreiden.

 

Hoe werkt een pelletkachel?

 

Onze merken

 

In ons uitgebreide assortiment is altijd een pelletkachel te vinden die aansluit bij uw wensen. Iedere merk heeft diverse sterke punten. Wanneer u op één van onze merken klikt, kunt u meer informatie over onze bekijken.

Wij beschikken over de volgende merken:

 

Nestor Martin

Nestor Martin

Nordic Fire

Nordic Fire

 

Wilt u meer informatie over een palletkachel in uw situatie?

 

Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Heerhugowaard, Centraal gelegen in Noord-Holland.

 

Contact & vragen Showroom

 

Offerte aanvragen

Vraag uw offerte direct online aan.
Geef aan wat uw wensen zijn en wij nemen contact met u op om u een passende prijs te geven.